ID-merking

 

ID-merking via micro-chip

I 2010 innføres krav om at alle valpene skal være ID-merket senest ved tidspunktet for endelig registrering. Når hunden er ID-merket, vil dette bli registrert i Norsk Kennel Klub og Dyreidentitet AS. ID-merking er også viktig hvis hunden kommer bort. Chipen avleses av veterinær eller andre med chipavleser og kan på en enkel måte spores tilbake til eieren.

Vi tilbyr ID-merking via microchip

I dag foregår all merking av kjæledyr med microchip. Det er flere år siden at tatovering til hunder opphørte og i september 2007 tok tatovering for katter også slutt, ettersom den tilgjengelige nummerserien var oppbrukt. Microchip er en liten passiv databrikke på størrelse med et riskorn. Den plasseres ved hjelp av en spesialnål under huden på venstre side av halsen eller mellom skulderbladene. Selve innføringen av microchipen tar bare ett sekund og er ikke verre enn et vaksinestikk. Fordelen med microchip er at den ikke lar seg forfalske og den er svært pålitelig. Den er evigvarende og nummeret forblir alltid like tydelig. Ulempen er at ikke hvem som helst kan se at dyret er ID-merket. Vi trenger en avleser for å kunne lese nummeret. Nummeret som kommer fram i displayet kan man plotte inn på en PC under ID-søk på www.dyreidentitet.no . Da får vi umiddelbart opplysninger om eiers navn, adresse og telefonnummer. Katter lever ofte et mer selvstendig liv enn hunder. De fleste har ikke halsbånd eller annet synlig merke. Av og til kommer de bort fra eier for så og slå seg ned hos en ny familie.

Det forekommer også uregistrerte microchip på markedet. Disse er ikke koblet opp mot noen database og er således verdiløse i hittedyrsammenheng. Det er derfor meget viktig at microchipen som brukes på ditt dyr er registrert eller såkalt autorisert. De uregistrerte microchippene vil kun fungere som en identifikasjon av dyret ved for eksempel grensepassering til eller fra utlandet. Hos oss setter vi kun inn autoriserte microchip.