Produkter

 

I vår butikk kan vi forsyne pasientene med nødvendig diettfôr, fôrtilskudd, hud-og tannpleieprodukter. Slike produkter er viktig i behandlingen av mange lidelser. I tillegg selges et utvalg normalfôr fra våre diettfôrleverandører, samt nyttig rekvisita.

Våre hovedleverandører av diettfôr er Royal Canin og Specific. Dette er firmaer som i mange år har vært banebrytende på ernæringforskning. Vi kan trygt si at for behandlingen av lidelser som nyresvikt, leversvikt, mage-/tarm-problemer, allergi, urinsten, overvekt med mer utgjør diettfôrene en svært viktig del av behandlingen.

Diettfôr er noe dyrere enn normalfôr. Det er ikke alltid lett å forstå hvorfor ved å lese innholdsdeklarasjonen. Innholdsstoffene er til forveksling lik det man finner i vanlige fôr. Forskjellen er bl.a. følgende: ”Kylling” i en innholdsdeklarasjon kan bety alt fra rent kyllingkjøtt til oppmalt innmat, knokler og klør. Kyllingkjøttet er naturligvis mest næringsrikt, men også dyrest. Mange sykdommer krever at proteinene i fôret kommer fra rent kjøtt, ikke fra kjøttavfall. Videre er mange diettfôr bearbeidet med tanke på å oppnå spesielle effekter, som en bestemt surhetsgrad i urinen, dannelse av bestemte sukkertyper eller fettsyrer i tarmen, nedbrytning av proteiner på forhånd for å unngå allergi osv. Noen fôr er også tilsatt spesielt mye eller lite av kalk, fosfor, magnesium, salt med mer, alt etter hvilket sykdomsproblem de er beregnet på. Alt dette er prosedyrer som fordyrer fôret.

Når det gjelder fôrtilskudd, prøver vi å holde en nøktern linje, slik at vi fortrinnsvis selger produkter som har en dokumentert effekt. Fôrtilskudd er dyre, og vi vil gjerne selv være overbevist om nytten av dem før vi anbefaler noen å kjøpe produktene.

Vi har også medisinske sjampoer. Dette er ikke såper, men hudbehandlingsprodukter ”forkledd” som sjampo. Disse skal brukes etter veterinærens anvisning, og utgjør et svært viktig supplement til behandlingen av mange hudlidelser.

Tannstell er viktig for både hund og katt. Vi har derfor et lite utvalg tann-artikler, med tannbørsten som viktigste innslag. Børsting av tennene er sannsynligvis det aller mest effektive i kampen mot tannstein og dårlig ånde.